MANIFESTACIÓ PEL BANC EXPROPIAT. TEIXINT XARXES DE SUPORT MUTU, EXPROPIANT BANCS AL CAPITAL

MANIFESTACIÓ PEL BANC EXPROPIAT. TEIXINT XARXES DE SUPORT MUTU, EXPROPIANT BANCS AL CAPITAL

Extret del blog del Banc Expropiat
http://bancexpropiatgracia.wordpress.com/

Com ja vam anunciar, fins Catalunya Caixa no retiri la denúncia la campanya continua. És per això que tornem a convocar una manifestació.

Volem visibilitzar què és realment el Banc Expropiat i què perdríem si aquest es desallotgés. Són les activitats, tallers i reunions que s’hi desenvolupen però sobretot les relacions no mercantils que intentem construir. És la mostra que es poden construir projectes com aquest qüestionant la propietat privada mitjançant l’ocupació. És constatar que la banc no sempre guany. És reconèixer que és un espai polític de trobada que permet una pràctica comuna més enllà d’ideologies i organitzacions.

Per tot això, volem que quedi clar que no sortim a demanar que es defensin les quatre parets de l’espai, de la nostra percel·leta política, volem que es lluite per mantenir el contingut d’aquest projecte. Perquè si un dia ens desallotgen hem de poder construir 1000 Bancs Expropiats més.

“La defensa del Banc Expropiat és la defensa d’un bé comú, col·lectiu, comunitari, que permet combatre els estralls del capitalisme. El Banc Expropiat no és tant sols un espai físic, és un centre neuràlgic de la resistència a la vila, el lloc on donar i rebre el suport mutu i la solidaritat que necessitem per fer front als atacs del capitalisme i que basteixen les possibles alternatives a la societat estatal i capitalista actual.

[…] La defensa del Banc Expropiat és la defensa d’un espai col·lectiu on es trenca l’aïllament i la soledat que ens imposa el capitalisme i l’estat, és el lloc de trobada de les que no volem trepitjar a les altres per tal de viure amb més diners, de les que no volem especular ni aprofitar-nos de les misèries alienes. En el dia a dia del Banc Expropiat, amb les relacions que s’hi donen, es dibuixa una altra manera de viure, més digna, més valenta. És on es construeix de nou l’esperança, l’esperança d’un món diametralment oposat al que vivim, un món millor.

[…] Cada dia que passa amb el Banc Expropiat a la vila és un dia millor.

El que calen són mil bancs expropiats, a cada barri, a cada poble”.

Extractes del text “1000 Bancs Expropiats” del Grup d’Habitatge i Espai Públic de l’Assemblea de la Vila de Gràcia

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s