Comunicat de l’Ateneu Popular de l’Eixample respecte el CSA Can Vies

Durant la darrera setmana hem vist com l’Ajuntament de Barcelona i el districte de Sants (amb l’ajuda dels Mossos d’Esquadra i el suport incondicional de TMB) van exemplificar el seu concepte de diàleg amb el desallotjament i posterior enderrocament del CSA Can Vies. Després dels seus 17 anys d’existència Can Vies ha estat, i estem segures que continuarà essent, un espai de referència per a un gran nombre de col·lectius i lluites que s’organitzen des de la base per enfrontar-se a les múltiples injustícies del capitalisme tot creant camins cap a una societat més justa.

La seva importància per tots aquests moviments s’ha vist reflectida en l’àmplia resposta que hi ha hagut en les mostres de suport que s’han succeït al barri de Sants, però també a la resta del territori, i que van culminar el dissabte en una multitudinària manifestació pels carrers del centre de Barcelona. Totes aquestes mostres de suport i ràbia s’han sabut fer escoltar per sobre del clima de militarització en que s’ha vist immers el barri de Sants (amb un desplegament policial en el que hem vist fer servir mètodes i procediments que van més enllà de la legalitat que se suposa que defensen). Tot i això la gent ha volgut mostrar la seva solidaritat ja fos en el cos a cos, amb les cassoles als balcons o fent-se present en la multitud de concentracions de recolzament.

Arran de tots aquests fets des dels mitjans de comunicació s’ha volgut parlar molt de la violència exercida per part de les manifestants desvinculant-la de tot rerefons polític. Aquests mateixos mitjans que mentrestant han obviat la violència policial i de l’estat, magnifiquen despeses en mobiliari urbà (alhora que minimitzen grans operacions d’especulació urbanística), parlen d’atacs a comerços quan s’ataquen entitats bancàries, i anomenen violents incontrolats a les que es tapen per donar la cara.

Des de l’Ateneu Popular de l’Eixample volem demanar la posada en llibertat sense càrrecs de les persones que continuen detingudes o empresonades i la immediata retirada de càrrecs de la resta, ja que entenem que aquests càrrecs han estat derivats d’una resposta a uns fets que el clamor popular ha considerat tant injustos com injustificables.

Des de l’Ateneu també voldríem expressar el nostre suport i gratitud a tota la gent del CSA Can Vies i a les que els recolzen, ja que entenem que la vostra lluita també és per defensar tots els Centres Socials Okupats amenaçats, totes les persones que pateixen els desnonaments, totes les que diàriament pateixen les retallades en educació i sanitat, per totes les que teixeixen vincles i construeixen alternatives i per tota la gent que es rebel·la en contra de les injustícies que ens imposen.

 

TOTES SOM CAN VIES

 

Ateneu popular de l’Eixample

2 de Juny de 2014

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s